utorak, 13. listopada 2020.

Turska – Srbija Klađenje

Turska je domaćin Srbiji u 4. kolu skupine 3 druge jakosne skupine. Obje ekipe su bez pobjede s tim da je domaćin Turska osvojila bod više pa se nalaze na trećem mjestu dok je Srbija posljednja sa samo jednim bodom.


Turska je pomalo razočarala u dosadašnja 3 susreta gdje su osvojili samo 2 boda. U prvom kolu su poraženi na domaćem terenu od Mađarske te su uslijedila 2 remija. Prvo su remizirali su Srbiji a zatim i u Turskoj. Između 2 nastupa u Ligi nacija odigrali su prijateljski susret sa Njemačkom gdje su triput nadoknađivali prednost Nijemaca te su i taj susret završili neriješeno. Turska je uspješnija završila kvalifikacije za EURO gdje su bili drugi iza Francuske a ispred Islanda, Albanije, Andore i Moldavije. Iako u toj skupini je jedino Francuska bila pravi konkurent, pokazali su da se mogu nositi čak i sa svjetskim prvacima gdje su u 2 susreta sa Francuzima osvojili 4 boda. Istu formu nisu uspjeli prebaciti na Ligu nacija tako da im prijeti eliminacija u treću jakosnu skupinu.


Srbija je također razočarala u ovosezonskoj Ligi nacija jer su posljednja momčad skupine sa samo jednim osvojenim bodom. Na startu su poraženi u Rusiji da bi u sljedećem kolu remizirali sa Turskom na domaćem terenu. Prije nekoliko dana bili su domaćin Mađarskoj koja ih je minimalno porazila. Srbija je u međuvremenu sudjelovala u dodatnim kvalifikacijama za predstojeći EURO gdje su u Norveškoj bili bolji od skandinavske momčadi. To im je osiguralo domaći susret protiv Škotske gdje će pobjednik osigurati plasman na EURO. Stoga, poraz od Mađarske vjerojatno je posljedica emotivne utakmice koja je iscrpila igrače mentalno i fizički. Iako postoji mogućnost da nastupe u kombiniranom sastavu, Srbija ima kvalitetne igrače koji mogu nadomjestiti igrače iz prvog plana.


Obje reprezentacije će tražiti pobjedu koja će im dati realne šanse za ostanak u drugoj jakosnoj skupini. Srbija će na krilima pobjede nad Norveškom gdje su osigurali nastup protiv Škotske, tražiti još jednu pobjedu koja im znači ostanak. Zasigurno se ne bi željeli vratiti u treću jakosnu skupinu gdje su protivnici osjetno slabiji i ne bi imali previše prostora za napredak. Očekujemo da će Srbi pokazati dobru igru protiv Turaka koji su očito zadovoljni direktnim plasmanom za EURO pa ovo natjecanje nisu ozbiljno shvatili. Vidimo priliku gdje bi Srbija mogla iznenaditi domaćine i ostvariti još jednu vrijednu pobjedu. Ipak, odigrati ćemo sigurniju varijantu sa manjim ulogom tako da je prognoza utakmice azijski hendikep 0 na Srbiju (2.16 – unibet). Ulog 2/10. TipBy:dutch.

 

Turska - Srbija Klađenje