petak, 23. listopada 2020.

Whittaker R. – Cannonier J. Klađenje

Druga borba večeri na UFC 254 događaju je borba za prvog izazivača prvaku srednje kategorije gdje će Robert Whittaker odmjeriti snage sa Jaredom Cannonierom. Israel Adesanya je pobijedio Whittakera oduzevši mu titulu te čeka pobjednika ovog susreta u još jednoj obrani naslova.


Whittaker je bivši prvak srednje kategorije koji će zasigurno tražiti nazad titulu, da li od Adesanye ili nekog drugog borca. Poraz od Adesanye je došao nakon niza od 9 uzastopnih pobjeda. To mu je bio 3. poraz z UFC-u a 5. ukupno u svojoj profesionalnoj karijeri. UFC-e se pridružio 2012.g. dok je profesionalnu karijeru započeo 2009.g. te nastupio u nekoliko organizacija. Whittaker se penjao kako na ljestvicama tako i po kategorijama. Krenuo je sa lakšim kategorijama da bi se na kraju skrasio u srednjoj gdje je uzeo naslov. Prednost lakših kategorija je brzina i izdržljivost što mu je uvelike pomoglo protiv teških i sporijih boraca. Nakon poraza od Adesanye pobijedio je Darren Tilla odlukom sudaca što mu je bila jedina borba ove godine. Whittaker je kompletan borac koji se dobro snalazi u parteru, zna uputiti udarce i dobro se kreće po oktagonu. Dobro apsorbira udarce, dobro izbjegava udarce i strpljivo čeka svoju priliku.


Cannonier je također lutalica po kategorijama. Prvo je krenuo sa teškom zatim poluteškom kategoriju da bi napokon srednju našao kao optimalnu kategoriju gdje se dobro osjeća. Stoga poprilično vara njegova statistika sa 4 poraza koji su doživljeni u višim kategorijama. Otkada je u srednjoj nanizao je 3 pobjede i to sve 3 tehničkim nokautom. To samo potvrđuje činjenicu kako je Cannonier snažni udarač kojeg treba shvatiti ozbiljno. UFC karijeru započeo je 2015.g. porazom od Shawn Jordana dok je prije toga 4 godina nastupao po raznim organizacijama. Cannonier je veliki, snažni borac koji ne zadaje puno udaraca ali kada pogodi protivnik se teško oporavlja. Dobar je u izbjegavanju udaraca ali i izbjegavanju rušenja tako da predstavlja ozbiljnog protivnika ostalim borcima sa kojima će se boriti, u prvom redu Whittaker.


Pred nama je izjednačena borba gdje pobjednika ovog dvoboja najvjerojatnije čeka prvak srednje kategorije, Israel Adesanya. Whittaker je željan osvete zbog izgubljenog meča i titule dok Cannonier želi postati najdominantniji borac današnjice. U presjeku borbe čeka nas Whittakerova izdržljivost i protiv Cannonierove snage. U takvom odmjeravanju prednost ipak dajemo Cannonieru koji će nastaviti svoj pobjednički niz. Čak je i Adesanya naglasio da želi okršaj sa Cannoniera kojeg vidi kao pobjednika. Stoga je prognoza borba pobjednika udarača odnosno dvojka na Cannoniera (1.92 – 1xbit). Ulog 4/10. TipBy:mma.

Whittaker R. - Cannonier J. Klađenje