srijeda, 18. studenoga 2020.

Izrael – Škotska Klađenje

U posljednjem 6. kolu grupe 3 druge jakosne skupine Izrael na domaćem terenu dočekuje Škotsku. Gosti su vodeći sa 10 bodova, imaju 5 bodova više od trećeplasiranog domaćina. Obje momčadi ulaze motivirano u međusobni susret jer se domaćin bori za ostanak u ovom rangu dok se Škotska bori za promociju u prvu jakosnu skupinu.


Izrael je lošu igru i rezultate iz kvalifikacija za EURO prenio na Ligu nacija. Trenutno se nalaze na trećem mjestu bez izgleda za promocijom ali sa realnim izgledima da ispadnu iz ovog ranga. Odigrali su 5 utakmica u Ligi nacija gdje su ostvarili samo jednu pobjedu uz po 2 remija i poraza. Krenuli su sa 2 remija da bi prvi poraz doživjeli na domaćem terenu od Češke. Nakon toga iznenadili su Slovačku pa su doživjeli još jedan poraz od Čeha. Ta pobjeda nad Slovačkom je jedina u zadnjih 8 utakmica gdje su još ostvarili 2 remija. Jedan od tih remija je bio protiv Škotske gdje su u razmaku od mjesec dana igrali dvije utakmice. Druga utakmica je bila dodatne kvalifikacije za EURO gdje je Škotska bila bolja nakon jedanaesteraca. Kvalifikacije za EURO završili su na 5. mjestu gdje su bili bolji tek od Latvije dok su ispred njih bili Poljska, Austrija, Sj.Makedonija i Slovenija. Izrael je ove godine odigrao dvije utakmice na domaćem terenu gdje su ostvarili remi i poraz. Kod Izraelaca neće biti suspendiranog Elhameda.


Škotska je na pragu još jednog veliko rezultata u manje od tjedan dana. Zahvaljujući još jednom raspucavanju sa 11 metara uspjeli su proći Srbiju i kvalificirati se na naredni EURO. Protiv Izraela imaju priliku ostvariti promociju u viši rang. Škotska je bila uvjerljiva u prva 4 kola gdje su osvojili 10 bodova. U zadnjem kolu su poraženi kod Slovačke čime su malo zakomplicirali borbu za prvo mjesto. To im je bio prvi poraz u zadnjih 10 natjecateljskih utakmica gdje su ostvarili čak 8 pobjeda, dvije nakon izvođenja jedanaesteraca. U Ligi nacija ostvarili su 3 pobjede, 1 remi i 1 poraz dok u gostima imaju po jednu pobjedu i poraz. Kvalifikacije za EURO odigrane po skupinama završili su na trećem mjestu iza Belgije i Rusije a ispred Cipra, Kazakhstana i San Marina. Škotska u gostima igra solidno, imaju tek 1 poraz na zadnja 4 gostovanja, na zadnjih 10 gostovanja imaju 5 pobjeda i poraza. Škoti će protiv Izraela igrati bez ozlijeđenog Robertsona.


Važna utakmica za obje ekipe za različite motive a obje momčadi će nastojati biti bolje od rezultata Slovačke i Češke. Ipak, računica je jednostavna za obje ekipe, tko pobijedi biti će prvi ili će osigurati ostanak. Škotska je nakon povijesnog plasmana na EURO imala posrtanje protiv Slovačke ali su i dalje u sjajnom raspoloženju. To im je prvi poraz u 10 utakmica te se nadaju brzom povratku na pobjedničke staze. Škoti rijetko remiziraju, uglavnom su pobjede ili porazi, odnosno igraju na sve ili ništa. Izrael se ne može pohvaliti nešto dobrom formom jer imaju samo jedni pobjedu u zadnjih 8 utakmica. I porazom mogu ostati u drugoj jakosnoj skupini ali Slovačka ne smije pobijediti Češku. U ovakvom odnosu snaga dojma smo da je Škotska u boljoj formi, uhvatili su momentum, imaju odlično raspoloženje u momčadi nakon plasmana na EURO. Sve to govori da je Škotska bliže pobjedi pa ćemo tako i mi postaviti prognozu koja je azijski hendikep 0 (2.03 – Cloudbet) na Škotsku gdje u slučaju remija imamo povrat uloga. Ulog 3/10. TipBy:dutch.

Izrael - Škotska Klađenje