subota, 21. studenoga 2020.

Liverpool - Leicester Klađenje

Susret Liverpoola, aktualnog prvaka, i pred ovo kolo vodeće i u dosadašnjem dijelu prvenstva najuvjerljivije ekipe, Leicestera, je po mom mišljenju najzanimljivija utakmica 9 kola Premijer lige.


Liverpool, aktualni prvak, za sada ne liči na onu uvjerljivu ekipu iz prošle sezone. Teško je i zamisliti da prošlogodišnji Liverpool, čak i u svom najgorem izdanju, izgubi 7:2 protiv Aston Ville. Osim slabijeg dojma koji je vjerojatno i očekivan s obzirom na zamor i ipak nešto manji motiv cijelog kolektiva, problem pred ovu utakmicu su brojni izostanci. Iako su ozljede i do sada mučile Kloppovu momčad i vjerojatno su velik razlog slabije sezone, do sada nije bilo situacije da mu fali čak pet standardnih prvotimaca. Ozlijeđeni su skoro svi igrači zadnje linije, Van Dijk, Gomez i Alexander Arnold, zatim kapetan Henderson i najbolji strijelac Mo Salah.


Leicester opet ima odličnu ekipu koja i te kako podsjeća na onu koja je pod Ranierijem osvojila naslov prvaka u sezoni 2015/16. Neću već sada reći da će opet biti prvaci jer prerano je nakon tek 8 kola za takve izjave, a osim toga, ova sezona Premijer lige djeluje vrlo neizvjesno i vjerojatno će biti najuzbudljivija unazad dosta vremena. No isto tako, a s obzirom na do sada viđeno, Leicester kao prvak me ne bi previše iznenadio. Igraju odličan nogomet, jednostavan i čvrst ali vrlo okomit, brz i ubojit. Rezultati 2:5 protiv Man Citya, 0:1 Arsenala ili 1:4 Leedsa, nisu iznenađenje nikome tko je ove sezone pogledao nekoliko utakmica ovog kluba.


Obrana Liverpoola je glavni problem na što ukazuje i 16 primljenih golova (druga najgora statistika lige), što je velikim dijelom uzrokovano bitnim ozljedama koje ih prate od početka sezone. Liverpool ima širok roster i protiv slabijih ekipa se 2-3 izostanka uspiju pokrpati, ali protiv Leicestera koji spada u top 4-5 klubova Premijer lige, teško da će se bezbolno provući. Mišljenja sam da su gosti u ovoj utakmici podcijenjeni unatoč činjenici da Liverpool više od tri godine (63 utakmice) ne zna za ligaški poraz na svom terenu. Svakom nizu jednom dođe kraj, a ja u ovoj utakmici očekujem Leicester koji će znalački iskoristit rupe u obrani i zapravo me ne bi iznenadio prekid tog nestvarnog Liverpoolovog niza. No ipak, moj prijedlog za Liverpool – Leicester klađenje je nešto oprezniji Tip Dana, a to je X2 - neporažen gost ili, Azijski hendikep +0,5 (2,02 - Bet365). Ulog 4/10. TipBy:KP.
 
Liverpool - Leicester Klađenje
Liverpool - Leicester Klađenje