četvrtak, 12. studenoga 2020.

Mađarska – Island Klađenje

U odlučujućoj utakmici kvalifikacija za naredni EURO Mađarska na svom terenu igra protiv Islanda. Momčadi su dobile drugu priliku kvalificirati se nakon dobrih izdanja u UEFA-inoj Ligi nacija.


Mađarska je preko Bugarske došla do finalnog susreta kvalifikacija gdje će u jednoj utakmici pokušati doći do glavnog turnira. Nakon što su u posljednjoj utakmici kvalifikacija po skupinama poraženi od Walesa, propustili su priliku za direktan plasman. Tim porazom završili su 4. sa iza Hrvatske, Walesa, Slovačke a ispred Azerbajdžana. Ostvarili su 4 pobjede i doživjeli 4 poraza među kojima su domaće pobjede nad Hrvatskom i Walesom. Nakon kvalifikacija prve natjecateljske utakmice su odigrali nedavno kada je krenula Liga nacija. Nalaze se na drugom mjestu iza Rusije a ispred Turske i Srbije. U prilici su biti prvi te ostvariti plasman u prvu jakosnu skupinu. Ali prvo moraju riješiti kvalifikacije u svoju korist. Mađarska igra dobro na domaćem terenu, imaju 6 pobjeda i 2 poraza u zadnjih 8 natjecateljskih utakmica gdje su u jednom periodu imali 5 pobjeda u nizu. Prema zadnjim informacijama izbornik Rossi je pozitivan na COVID-19 dok su ozlijeđeni i nedostupni Kovacsik, Barath i Babati.


Island je u dodatnim kvalifikacijama pobijedio Rumunjsku na domaćem terenu gdje su izborili utakmicu protiv Mađarske. Iako su solidno odigrali kvalifikacijsku skupinu, završili su treći iza Francuske i Turske a ispred Albanije, Andore i Moldavije. Skupo ih je koštao poraz od Albanije ali i protiv Turske su morali pokazati bolju igru kako bi u međusobnom dvoboju pokušali eliminirati protivnika. Nakon kvalifikacija odigrali su 4 utakmice Lige nacija u prvoj jakosnoj skupini sa Engleskom, Danskom i Belgijom te doživjeli uvjerljiva 4 poraza. Uspjeli su postići samo 2 pogotka dok su primili čak 11 pa se može reći da su potpuno podbacili u ovom izdanju Lige nacija. Time su pokvarili dojam jer sada imaju tek jednu pobjedu u zadnjih 5 utakmica dok u zadnjih 7 natjecateljskih utakmica u gostima imaju čak 5 poraza i jednu pobjedu. Islandska momčad nema izostanaka tako da će nastupiti u najjačem sastavu.


Odlučujuća utakmica za obje ekipe gdje nemaju pravo na pogrešku. Sve je jasno, pobjednik ide na EURO i pridružuje se ostalim ekipama na glavnom turniru. Obje ekipe su pokazale dobre igre u kvalifikacijskim skupinama ali nedovoljno za direktan plasman. Mađarska je nastavila sa dobrim igrama i u Liga naciji dok je Island ovo izdanje odigrao u lakšem ritmu, ili su ostali prejaki. Gledajući zadnjih nekoliko utakmica Mađarska je uhvatila momentum i nalazi se u nešto boljoj formi od Islanda. Očekujemo da će na domaćem terenu nastaviti sa dobrim igrama i ostvariti još jedan rezultat, a to je plasman na EURO. Mađarska vodi u međusobnim susretima protiv Islanda, imaju 7 pobjeda u odnosu na 3 islandske. Očekujemo da će nastaviti sa dobrim igrama protiv Vikinga a to bi značilo još jedna pobjeda, tako da je prognoza azijski hendikep -0.25 (1.97 – bet365) na Mađarsku gdje u slučaju remija gubimo pola uloga. Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Mađarska - Island Klađenje