petak, 22. siječnja 2021.

Benevento – Torino Tip Dana

Benevento i Torino otvaraju 19. kolo Serie A gdje će obje ekipe tražiti pobjedu. Domaćin je bolje plasiran, nalazi se na 11. mjestu sa 21 bodom dok su gosti u zoni ispadanja sa 13 bodova iz 18 utakmica.


Iako su poraženi zadnje dvije utakmice Benevento je ostao oko sredine ljestvice ali sa povećim zaostatkom za klubovima iz gornjeg dijela. Štoviše, ostali slabije rangirani klubovi su smanjili bodovni zaostatak tako da bi gubitak daljnjih bodova vrlo brzo doveo Benevento u probleme. Nakon solidnih mjesec i pol dana gdje su u 7 kola doživjeli samo 1 poraz, Benevento je stao početkom godine gdje su u zadnja 4 kola osvojili samo 3 boda. Zadnju pobjedu su ostvarili kod Cagliaria dok su zadnju domaću pobjedu ostvarili protiv Genoe prije 6 kola. Benevento igra bolje u gostima gdje su ostvarili 4 pobjede i osvojili 13 bodova dok su kod kuće ostvarili 2 pobjede i osvojili 8 bodova. Iako su imali jedan period dobre igra na domaćem terenu gdje su remijem zaustavili Juvetnus i Lazio, zadnje dvije utakmice su izgubili. Kod Beneventa suspendiran je Sau dok su ozlijeđeni Moncini, Letizia, Volta i Schiattarella.


Torino će u Beneventu voditi novi trener Nicola koji je naslijedio Giampaoloa. Bivšem treneru presudio je remi na domaćem terenu sa Spezijom koja je gotovo cijelu utakmicu igrala sa igračem manje. Torino se nalazi u zoni ispadanja, bodovni zaostatak nije velik i sve je još otvoreno tako da ne čudi promjena trenera. Uprava se nada da će dolaskom Nicole izazvati pozitivan šok te ostvariti dobar rezultat na ovom gostovanju. Nicola će morati poraditi na obrambenoj fazi jer primaju previše golova. U zadnjih 12 kola ostvarili su samo 1 pobjedu sa 6 remija i 5 poraza. Zajedno sa Parmom imaju najviše remija (7) pa se nadaju da bi neke utakmice mogli prelomiti u svoju korist. Torino je obje svoje pobjede ostvario u gostima a na zadnja 3 gostovanja imaju po jednu pobjedu, remi i poraz. Gosti će igrati bez ozlijeđenih N'kouloua i Vojvode.


Iako je Benevento bolje plasiran trenutno je u silaznoj formi dok bi Torinom promjenom trenera mogao ostvariti dobar rezultat. Torino je klub koji se godinama borio za mjesto u europskim natjecanjima tako da je ovo samo trenutni period loših rezultata. Očekujemo njihov ponovni uzlet te povratak u gornji dio ljestvice. Klubovi su odigrali 2 međusobna susreta gdje je u oba susreta bio bolji Torino i to bez primljenog pogotka. Iako nisu u idealnom stanju i formi, očekujemo da će Torino ostvariti dobar rezultat na ovom gostovanju. Bolje igraju u gostima nego da domaćem terenu te očekujemo najmanje bod. Stoga je prognoza utakmice azijski hendikep 0 na Torino (1.88 – bet365). Ulog 3/10. TipBy:dutch.

Benevento - Torino Tip Dana