nedjelja, 24. siječnja 2021.

Juventus – Bologna Tip Dana

Juventus u rano poslije podnevnom terminu dočekuje Bolognu gdje će odigrati 19. kolo Serie A. Juventus ove sezone nije dominantan kao proteklih nekoliko godina tako da se trenutno nalazi na 6. mjestu sa 33 boda odnosno 10 bodova manje od vodećeg Milana. Bologna je još niže na ljestvici sa 20 bodova zauzimajući 13. mjesto.


Juventus je u posljednjoj odigranoj utakmici osvojio prvi trofej kada su pobijedili Napoli u Super kupu. Tim trofejom malo su isprali gorak okus nakon poraza od Intera u posljednjem kolu Serie A. To im je bio drugi prvenstveni poraz ove sezone ali i u zadnjih 5 utakmica. Juventus igra prilično oscilirajuće ove sezone i iako su tek nedavno doživjeli prve poraze, priličan broj utakmica su remizirali otkud poveći zaostatak za milanskim klubovima. Juventus je na domaćem terenu gotovo nedodirljiv, imaju samo 2 poraza u zadnjih 38 prvenstvenih utakmica. Ove sezone su trenutno na 5 pobjeda, 2 remija i 1 poraz uz 16-8 gol razliku. Najveći problem im je nepovezana sredina terena i nedovoljno čvrsta obrana koja je unatoč malom broju primljenih golova (18) tek 3 utakmice sačuvala mrežu. Protiv Bologne nedostupni su Dybala i Alex Sandro dok je upitan Chiesa.


Bologna je pobjedom nad Veronom prekinula negativan niz odnosno niz od 8 kola bez pobjede. U tom periodu imali su 5 remija u nizu gdje su protiv Torina, Spezie pa i Udinesea mogli osvojiti koji bod više. Ne možemo reći da će nastaviti sa pobjedama jer nakon ovog susreta dočekuju Milan pa je lako moguće da ponovno započnu negativan niz. Obrana i dalje predstavlja problem jer su već primili 31 pogodak a od toga 14 u gostima. U gostima imaju samo 1 pobjedu uz 3 remija i 5 poraza a na zadnjih 5 gostovanja osvojili su samo 3 boda, iz 3 remija. Bologna će u Torino bez ozlijeđenih Santandera, Ravaglia i Medela.


Juventus uvjerljivo vodi u međusobnim dvobojima protiv Bologne koja je najviše poraza doživjela upravo od Juventusa. Juventus ima 9 pobjeda u nizu protiv Bologne a neporaženi su zadnjih 18 međusobnih dvoboja. Nakon kiksa milanskih klubova u ovom kolu, Juventus će tražiti novu pobjedu kojom bi smanjio zaostatak za vodećim dvojcem. Juventusova pobjeda ne bi trebala doći u pitanje, prijetnja je možda samo raniji termin ali više nema opuštanja za domaće igrače jer već sada previše zaostaju. Očekujemo uvjerljivu, još jednu, pobjedu Juventusa te je prognoza utakmice azijski hendikep -1.25 na domaćina (1.86 – bet365). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Juventus - Bologna Tip Dana