utorak, 19. siječnja 2021.

Leverkusen – Dortmund Tip Dana

Bodovno izjednačeni Leverkusen i Dortmund u međusobnom dvoboju traže pobjedu kojom će nastojati držati korak sa vodećim Bayernom na vodećem mjestu. Domaćin Leverkusen je na trećem mjestu dok je Dortmund na 4. mjestu zbog nešto lošije gol razlike.


Leverkusen nastavlja sa lošim rezultatima i produbljuje rezultatsku krizu gdje su osvojili samo bod u posljednja 4 kola. Izlaz iz krize su navijestili visokom pobjedom nad Eintrachtom u Kupu ali ih je Union Berlin vratio u realnost. Izgubili su zadnju utakmicu u Berlinu čime su dozvolili ostalim konkurentima, prvenstveno Dortmundu, da ih dodatno ugrozi. Leverkusen bolje igra u gostima gdje je osvojio 17 bodova iz 9 utakmica dok je na domaćem terenu osvojio 12 bodova iz 7 utakmica. Veliki je pritisak na igračima Leverkusena koji trebaju jedan veliki rezultat kako bi ih vratio na pobjedničke staze. Domaćin ima dosta izostanaka tako  da neće biti Ariasa, Palaciosa, Paulinha i Weisera.


Dortmund remijem protiv slabašnog Mainza nije uspio produžiti pobjedničku seriju koja je trajala 3 utakmice. Imali su jedan poništeni gol i promašeni kazneni udaraca protiv Mainza ali nisu uspjeli osvojiti sva 3 boda. Ipak, ranije su pokazali da se vraćaju u formu te bi pobjedom u Leverkusenu nastavili lov na vodeći Bayern. Dortmund u gostima igra vrlo dobro, osvojili su 16 bodova iz 8 utakmica te ostvarili čak 5 pobjeda. Na zadnjem gostovanju bili su uvjerljivi kod Lepziga kojeg su pobijedili rezultatom 3:1. Zbog kartona neće biti Cana dok su ozlijeđeni T.Hazard, Schmelzer, Witzel i Zagadou.


Očekuje nas zanimljiva utakmice gdje će obje ekipe tražiti pobjedu kako bi držali korak za vodećima. Ekipe dočekuju utakmicu u različitim formama, i dok je domaćin u silaznoj formi gdje su osvojili samo bod u zadnja 4 kola, Dortmund se diže i polako penje na ljestvici. očekuje nas i izjednačena utakmica gdje će obje ekipe imati svoje prilike i pogotke. Inače utakmice ova 2 kluba obiluju prigodama i pogocima tako da je u zadnjih 7 utakmica bilo čak 36 golova!, sa prosječno 5 golova na utakmici. Slično očekujemo i u ovoj utakmici gdje domaćin više nema pravo na kiks dok je gost u dobroj formi, pogotovo u gostima. Očekujemo pogotke sa obje strane tako da je prognoza kombinirana oklada gdje će biti više od 2.5 gola na utakmici i obje ekipe daju gol (1.86 – Cloudbet). Ulog 3/10. TipBy:dutch.

Leverkusen - Dortmund Tip Dana