petak, 29. siječnja 2021.

Stuttgart – Mainz Tip Dana

Stuttgart i Mainz otvaraju 19. kolo Bundeslige u jedinoj utakmici petkom gdje su domaćini Švabe. Stuttgart se trenutno nalazi na 10. mjestu sa 22 boda dok je Mainz u zoni ispadanja sa 10 osvojena boda. Stuttgart je upao u krizno razdoblje dok Mainz sa nekoliko osvojenih bodova u zadnjih par kola diže samopouzdanje ali i poziciju na ljestvici.


Stuttgart je u zadnja 3 kola osvojio samo bod, i to na domaćem terenu protiv Moenchengladbacha. U zadnja 2 kola doživjeli su poraze u gostima kod Arminie i Freiburga. Iako su posrnuli u gostima zadnja 2 kola, tamo su osvajali više bodova nego na domaćem terenu. Štoviše, kod kuće su osvojili samo 5 bodova iz 5 remija a usto imaju i 3 poraza. Znači, Stuttgart je još uvijek bez domaće pobjede ove sezone u Bundesligi. Nadalje, nakon dviju uzastopnih pobjeda (u gostima), Stuttgart je u zadnjih 7 kola ostvario samo jednu pobjedu te su doživjeli čak 4 poraza od ukupno 6. Protiv Mainza će igrati bez ozlijeđenih Ailtona, Al Ghaddiouia, Awoudja, Egloffa, Grahla i Mole.


Mainz je bio pred još jednom promjenom trenera ali rezultati, pa i igra, u zadnjih nekoliko dana daje nadu u trenutnog trenera. Mainz je u zadnja 3 kola osvojio 4 boda čime je posljednje mjesto prepustio Schalkeu. Osvojili su bod u gostima protiv Dortmunda a u zadnjoj utakmici su na domaćem terenu pobijedili Leipzig. Protiv Leipziga, koji se bori za naslov prvaka, su dva puta bili u zaostatku ali su uspjeli nadoknaditi i prestići Leipzig. Osim 3 boda ta pobjeda zasigurno je dala još više samopouzdanja Mainzovim igračima te očekujemo da će biti agresivni u svakoj utakmici. Mainz je druga najslabija gostujuća ekipa, samo je Schalke osvojio manje bodova, ali dojma smo da bi se i to uskoro mogli promijeniti. U zadnjih 5 gostovanja su osvojili 5 bodova gdje su ostvarili i prvu gostujuću pobjedu. Mainz ima manje izostanaka od domaćina tako da neće biti Hanina i Lieseganga.


Stuttgart i Mainz dočekuju susret u različitim raspoloženjima i formama. Iako je Stuttgart bolje plasiran teško da može očekivati laganu pobjedu protiv ugroženog Mainza. Štoviše, Mainz je sa svojim izdanjima u zadnje vrijeme bliže dobrom rezultatu nego Stuttgart prvoj domaćoj pobjedi u Bundesligi. Očekujemo da će pobjeda nad Leipzigom dati dodatni impuls Mainzovim igračima koji će se znati suprotstaviti Stuttgartu. Domaćin će imati dodatni pritisak zbog ostvarivanja prve domaće pobjede ali dojma smo da će gosti ostati neporaženi ovu utakmicu. Očekujemo najmanje bod za gostujuću ekipu pa je prognoza utakmice azijski hendikep +0.5 na Mainz (2.19 – Cloudbet). Ulog 3/10. TipBy:dutch.

Stuttgart - Mainz Tip Dana