nedjelja, 24. siječnja 2021.

Verona – Napoli Tip Dana

U dvoboju kluba sa čvrstim obranama Verona na svom travnjaku dočekuje Napoli. Iako je samo Napoli primio manje golova od Verone, domaćin je trenutno na 9. mjestu sa 27 bodova ali blizu mjesta što osigurava europske utakmice. Napoli je trenutno na 5. mjestu sa 67 boda ali sa dvije utakmice manje od vodećih klubova tako je moguć njihov povratak na treće mjesto.


Kod Verone se izmjenjuju dobri i loši rezultati od početka sezone. Na mahove igraju dobro i ostvaruju dobre rezultate a na mahove gube. U zadnjem kolu su poraženi kod Bologne da bi 3 kola ranije osvojili 7 bodova. Iako su primili mali broj pogodaka nisu ostvarili bolji plasman jer su neefikasni u napadu. Postigli su samo 22 gola u 18 utakmica i po tome su među najslabijim momčadima u Serie A. Na domaćem terenu su ostvarili 4 pobjede, 2 remija i 3 poraza uz 12-9 gol razliku. Verona će protiv Napolia nastupiti bez ozlijeđenih Vieire, Benassia i Velosoa a upitni su Ceccherini i Favilli.


Napoli je izgubio u zadnjoj utakmici gdje su igrali protiv Juventusa u Super kupu. Prije toga imali su niz od 3 uzastopne pobjede gdje su posebno bili uvjerljivi protiv Fiorentine u zadnjem kolu Serie A. Da nije bilo rezultatske krize od polovice do kraja prosinca kada su osvojili samo bod u 3 kola, Napoli bi možda polovicu natjecanja završio na vodećoj poziciji. Trenutno imaju 9 bodova zaostatka za Milanom ali i dvije utakmice manje tako da imaju prigodu znatno smanjiti bodovni zaostatak. Također imaju prigodu poboljšati rekord iz 2017.g. i 2018.g. kada su postigli 42 gola na polovici natjecanja. Zasad su postigli 40 gol te imaju dvije utakmice za srušiti rekord. Napoli u gostima ima 6 pobjeda i 2 remija te dvije pobjede u nizu na gostujućim terenima. Napoli će igrati bez ozlijeđenih Malcuita i Ruiza upitan je Osimhen.


Napoli je uvjerljiv u zadnjih 7 međusobnih susreta sa Veronom gdje su ostvarili 7 pobjeda. Postigli su najmanje 2 pogotka u tim utakmicama primivši samo 1 pogodak odnosno čak 6 utakmica su sačuvali mrežu netaknutom. Napoli je i sada u prednosti jer Verona teško postiže pogotke dok su gosti prilično efikasni. Napoli je trenutno u boljoj formi gdje će tražiti treću uzastopnu prvenstvenu pobjedu kojom će nastojati smanjiti zaostatak za vodećim dvojcem. Možemo očekivati utakmicu sa malo golova jer igraju dvije momčadi sa čvrstim obranama ali na kraju sa slavljem gostiju. Očekujemo gostujuću pobjedu te je prognoza utakmice azijski hendikep -0.75 na Napoli (1.91 – bet365). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Verona - Napoli Tip Dana