srijeda, 10. veljače 2021.

Atalanta – Napoli Tip Dana

Uzvratni susret polufinala Atalante i Napolija dati će drugog finalista Kup natjecanja gdje u finalu čeka Juventus. Prva utakmica u Napulju završila bez pogodaka tako da nas očekuje otvorena utakmica gdje obje ekipe imaju podjednake šanse za prolazak u finale.


Atalanta je do utakmice sa Napolijem odigrala dvije utakmice Coppe gdje su u 1/8 finala pobijedili Cagliari dok su u ¼ finalu bili bolji od Lazia. Oba su susreta igrali na domaćem terenu, postigli su po 3 pogotka u svakoj utakmici a ukupno primili 3 gola. Atalanta nastavlja sa svojom agresivnom i napadačkom igrom koja rezultira sa puno pogodaka u protivničkoj mreži, ali i njihovoj. U Serie A su druga najefikasnija ekipa, odmah iza Intera, sa 48 postignutih golova dok su primili 29 golova. Atalanta je nakon remija u Napulju odigrala još jedan, pomalo raočaravajući, remi protiv Torina gdje su nakon što su imali vodstvo od 3:0 u prvih 20-ak minuta susreta. To samo potvrđuje Gasperinijevu filozofiju agresivnog nogometa sa puno pogodaka. Kod Atalante neće biti suspendiranog Romera dok su ozlijeđeni Maehle i Hateboer.


Napoli je također odigrao 2 domaća susreta u dvije prethodne runde Kup natjecanja. Prvo su bili bolji od Empolija rezultatom 3:2 a zatim su pobijedili Speziju rezultatom 4:2. Ove utakmice zasigurno su poslužile i davale priliku igračima koji nisu u prvom planu ali u ovoj fazi natjecanja igra se sa najjačim igračima i sastavom. Napoli je u posljednjoj utakmici izgubila kod Genoe čime su povećali zaostatak za milanskim vodećim dvojcem. U prvenstvu im najvjerojatnije ostaje borba za Ligu prvaka ali još uvijek su u igri za obranu naslova pobjednika Coppe iz prošle sezone. Gattusova filozofija igre slična je Gasprerinijevoj, napadačka sa puno pogodaka. Napoli je također u vrhu klubova sa puno postignutih golova, postižu najmanje 2 pogotka po utakmici dok je malo utakmica gdje nisu primili pogodak. Napoli će susret u Atalanti igrati bez Koulibalya, Manolasa, Ghoulama dok su upitni nastupi Mertensa i Ruiza.


Iako je prva utakmice završila bez pogodaka i dalje vjerujemo da su utakmice ova sva kluba susreti gdje možemo očekivati puno pogodaka, sa obje strane. I dalje se radi o napadačkim sustavima igre gdje nastoje postići pogodak više. U zadnjih 9 međusobnih susreta čak 6 utakmica je završilo sa najmanje 3 pogotka sa postignutim golom oba kluba. Ovaj uzvratni susret biti će na razini dosadašnjih njihovim susreta pa iako je teško odlučiti drugog finalista, još jednom ćemo gledati u golove. Očekujemo pogotke sa obje strane u ovoj utakmici pa je prognoza utakmice kombinirana oklada gdje će obje ekipe postići gol te da će biti više od 2.5 gola na utakmici (1.96 – Cloudbet). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Atalanta - Napoli Tip Dana