petak, 19. veljače 2021.

Cagliari – Torino Tip Dana

Susret između domaćina Cagliaria i Torina izravana je dvoboj za ostanak. Momčadi se nalaze u donjem dijelu ljestvice, Cagliari je čak i u zoni ispadanja na 18. mjestu sa 15 bodova iz 22 utakmice dok je Torino mjesto iznad njih sa 17 bodova.


Cagliari je nakon dobrog početka upao u rezultatsku krizu koja traje najmanje 2 mjeseca. U tom periodu nisu ostvarili niti jednu pobjedu a čak su imali i 7 uzastopnih poraza u svim natjecanjima. Uprava sve više govori o promjeni trenera iako su nedavno produžili ugovor trenutnom treneru Di Francescu. Cagliari je bez pobjede 15 utakmica, doživjeli su čak 10 poraza od čega čak 9 u zadnjih 10 utakmica. U posljednjem susretu poraženi su na domaćem terenu protiv Atalante. Kod kuće su odigrali 11 utakmica te ostvarili 2 pobjede, 3 remija i 6 poraza uz 13:20 gol razliku. U zadnjih 8 domaćih utakmica osvojili su tek 3 boda kroz 3 remija. Na domaćem terenu su prilično efikasni ali protiv slabijih ekipa dok Laziju, Milanu u Atalanti nisu uspjeli postići pogodak. Cagliari će igrati bez ozlijeđenih Sottila i Roga.


I Torino je duže vrijeme bez pobjede, zadnji put su pobijedili Parmu u gostima na početku ove kalendarske godine. Nakon toga su u narednih 7 kola osvojili samo 6 bodova kroz 6 remija. Torino je u dosadašnja 22 kola postigao samo dvije pobjede ali je čak 11 utakmica remizirao. Po tome su prvi u Serie A pa ne čudi ovako loš plasman u dosadašnjem dijelu prvenstva. Bolje igraju u gostima nego na domaćem terenu gdje su još uvijek bez pobjede. U gostima su ostvarili 2 pobjede, 4 remija i 5 poraza uz 18:22 gol razliku. Torinove utakmice u gostima prilično su uzbudljive i efikasne sa 3.64 ukupno golova na utakmici, dok Torino u gostima postiže skoro 2 pogotka po utakmici. U gostima tek u dvije utakmice nisu postigli pogodak i to protiv Fiorentine na početku sezone i protiv Milana početkom siječnja. Gosti su bez ozlijeđenog Sanabrie.


Ovo je važna utakmice za obje ekipe, domaćin je bez pobjede već duže vrijeme i nalaze se u zoni ispadanja. Usto, trener Di Francesco je pod velikih pritiskom da isporuči pobjedu jer bi uskoro mogao ostati bez posla iako su nedavno produžili ugovor. Torino igra bolje u gostima nego na domaćem terenu te bi eventualnom pobjedom napravili osjetnu razliku nad izravnim konkurentom Cagliarijem. Očekujemo uzbudljivu utakmicu sa puno prilika jer će obje ekipe ići na pobjedu. Obje ekipe postižu i primaju pogotke tako da očekujemo golove sa obje strane. U zadnjih 14 međusobnih susreta obje ekipe su postigle pogodak u 12 a čak 10 susreta je završila sa najmanje 3 gola. Stoga ćemo tako postaviti okladu gdje je prognoza utakmice kombinirana oklada da će obje ekipe postići gol i da će biti više od 2.5 golova na utakmici (2.23 – Cloudbet). Ulog 3/10. TipBy:dutch.

Cagliari - Torino Tip Dana