nedjelja, 14. veljače 2021.

Crotone – Sassuolo Tip Dana

Sassuolo ide na gostovanje kod posljednjeg Crotonea gdje će tražiti pobjedu nakon dužeg vremena. Domaćin Crotone je serijom poraza došao do začelja, imaju 12 bodova i sigurna zona je udaljen 5 bodova. S druge strane, gosti se nalaze nadomak mjesta što vodi u Europa ligu ali moraju početi pobjeđivati kako bi bili konkurentni za to mjesto.


Crotone je teško poražen kod Milana u posljednjem kolu rezultatom 4:0. To im je treći uzastopni poraz odnosno šesti poraz u zadnjih 7 kola pa stoga ne čudi što su pali na dno ljestvice. Jedina svjetla točka bila je pobjeda nad izravnim konkurentom Parmom koja se također bori sa ostanak. Milan je samo potvrdio da Crotone ima najlošiju obranu u Serie A koja je već sada primila 50 golova što znači da u prosjeku primaju više od 2 gola po utakmici. Zadnja 3 kola primili su čak 9 golova dok su postigli tek 1. Crotone je gotovo sve svoje bodove osvajao na domaćem terenu, imaju 3 pobjede, 1 remi i 6 poraza kod kuće. Crotone kod kuće igra dobro protiv slabije rangiranih ekipa ali protiv jačih bilježi poraze (Atalanta, Milan, Lazio, Napoli, Roma). Protiv Sassuoloa neće igrati ozlijeđeni Cuomo i Molina.


Sassuolo je bez pobjede već 6 utakmica odnosno 5 kola Serie A i jednu rundu Kupa. U posljednjem kolu su neočekivano poraženi na domaćem terenu od Spezije koja se bori za ostanak u Serie A. Prije toga su osvojili samo 2 boda u zadnja 4 kola. Loša igra i rezultati poklopili su se sa izostankom njihovog ponajboljeg igrača i strijelca Berardia koji je preskočio nekoliko utakmica. Berardi se vratio u momčad tako da očekujemo bolja Sassuolova izdanja. Iako su zaredali sa lošim rezultatima još uvijek su u igra za mjesto što vodi u Europa ligu koja je udaljena 9 bodova. Sassuolo igra solidno u gostima, osvojili su 18 bodova iz 11 utakmica ali su posustali u zadnje vrijeme. Nakon 7 gostovanja bez poraza, na zadnja 4 gostovanja osvojili su samo bod. Sassuolo će igrati bez suspendiranog Ferraria a ozlijeđeni su Chiriches, Bourabia i Boga.


Sassuolo ima odličnu priliku vratiti se pobjedama jer igraju protiv neuvjerljivog Crotonea. Iako su dobri na domaćem terenu, Crotone je bodove osvajao protiv slabijih ekipa dok je protiv jačih bilježio poraze. Sassuolo nije u najboljoj formi ali se i dalje radi i kvalitetnoj ekipi koja bi mogla završiti među prvih 6 ekipa Serie A. Usto, gostima se vratio Berardi tako da možemo očekivati ponovne pobjede Sassuoloa. Upravo takav scenarij očekujemo u ovoj utakmici gdje je gost bliže pobjedi te je prognoza utakmice azijski hendikep -0.5 na Sassuolo (1.96 – Cloudbet). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Crotone - Sassuolo Tip Dana