petak, 26. veljače 2021.

Rennes – Nice Tip Dana

Prvu utakmicu 27. kola Ligue 1 igraju Rennes i Nice, klubovi koji su neko vrijeme bez pobjede te se nadaju u međusobnom susretu osvojiti sva 3 boda. Rennes je bolje plasiran, nalazi se na 8. mjestu sa 38 bodova dok su gosti iz Nice na slabom 16. mjestu sa 29 osvojena boda.


Renne je ove sezone skupo platio cijenu igranja u više jakih natjecanja pa iako su ispali iz Lige prvaka početkom prosinca još uvijek nisu konsolidirali svoje redove. Trenutno su 6 utakmica bez pobjede, eliminirani su iz Kupa a u zadnjih 5 kola osvojili su samo 2 boda. Međutim, i ti loši rezultati u posljednje vrijeme još uvijek nisu isključili Rennes iz borbe za Europa ligu. Iako se nalaze na 8. mjestu imaju tek 2 boda manje od petoplasiranog Lensa koji drži mjesto što vodi u Europa ligu. Da su bili malo skocentriraniji u zadnjih nekoliko utakmica, lagodno bi dočekivali Nice na domaćem terenu. Rennes je na domaćem terenu ostvario 5 pobjeda, 3 remija i 5 poraza ali su bez pobjede u zadnja 4 domaća susreta. Rennes nema ozbiljnih izostanaka tako da će u najjačem sastavu dočekati Nice.


Nice se nalazi u donjem dijelu ljestvice i to blizu zone ispadanja odnosno imaju 6 bodova prednosti u odnosu na pretposljednji Lorient. Nice je bez pobjede zadnja 3 kola gdje su tijesno, ali ipak, gubili od PSG-a, Marseillea i Metza. Prije toga zabilježili su pobjede u Kupu i Angersom u Ligue 1. Ipak, u zadnjih 6 kola osvojili su samo 3 boda ili ako ćemo gledati još dalje imaju tek dvije pobjede u zadnjih 12 kola, što je premalo za ekipu koja se donedavno borila za prva 4 mjesta. Slabija forma u posljednje vrijeme posljedica je i brojnih izostanaka zbog ozljeda tako da i protiv Rennesa neće biti dosta igrača. Nedostupni su Reine-Adelaide, Dante, Rony Lopes, Dolberg, Atal, Lotomba i Danilo. Nice u gostima ima 5 pobjeda, 3 remija i 5 poraza, isti omjer kao i Rennes kod kuće. Na zadnja 3 gostovanja su zabilježili poraze i imaju tek jednu pobjedu (Lens) na zadnja 6 gostovanja.


Obje su momčadi duže vrijeme bez pobjede i teško je odrediti tko je u boljoj formi. Ipak, Nice ima znatan broj izostanaka što je i razlog slabijih rezultata u zadnjih nekoliko kola. Iako su dobro igrali nisu uspjeli sačuvati prednost ili nadoknaditi zaostatak što je zasigurno manjak svježine u momčadi. Usto, Rennes igra na domaće terenu što je također određena prednost, pogotovo u ovakvim utakmicama gdje se mora ići na pobjedu. Rennes je u lovu na Europa ligu, potrebni su novi bodovi tako da i očekujemo domaću pobjedu. Prognoza utakmice je azijski hendikep -0.5 na domaći Rennes (1.87 – bet365). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Rennes - Nice Tip Dana