nedjelja, 7. ožujka 2021.

Crotone – Torino Tip Dana

Posljednjoplasirani Crotone na domaćem terenu dočekuje Torino koji se bori sa korona virusom u svojim redovima. Crotone je zadnji sa 12 bodova, imaju 9 bodova zaostatka za sigurnom zonom i ovo im je možda posljednja prilika da nešto učine ukoliko žele ostati u Serie A. Torino je zbog odgođenih utakmica pao na 18. mjesto odnosno zonu ispadanja te imaju 20 osvojenih bodova.


Crotoneu niti promjena trenera nije donijela promjenu rezultata jer je debi Cosmia na klupi završio uvjerljivim porazom kod Atalante. Ovo će biti prva domaća utakmica sa novim trenerom pa se nadaju nešto povoljnijem rezultatom. Crotone je bez pobjede 7 kola gdje su poraženi u svakoj utakmici. Pobjeda nad Beneventom im je jedina u zadnjih 11 kola gdje su doživjeli čak 10 poraza. Najlošija su obrambena ekipa koja je primila čak 62 gola u 25 utakmica odnosno 2.48 gol/utakmici. Druga su najneefikasnija ekipa Serie A i samo je Parma postigla manje pogodaka. Crotone je gotovo sve bodove ostvario na domaćem terenu gdje su ostvarili sve 3 pobjede uz 1 remi i 8 poraza. Kod domaćina su ozlijeđeni Benali i Cigarini koji su nedostupni za ovaj susret.


Iako su neporaženi u zadnjih 6 susreta pod novim trenerom Nicolom, Torino je pao u zonu ispadanja. Razlog tome su dvije odgođene utakmice uzrokovane probojem virusa u redove Torina pa nisu bili u mogućnosti odigrati svoje utakmice. Posljednju utakmicu Torino je odigrao 19. veljače kada je pobijedio Cagliari i to im je bila prva pobjeda nakon 5 uzastopnih remija. U međuvremenu, Cagliari je pobijedio zadnje dvije utakmice tako da je Torino sa dvije utakmice manje od ostalih konkurenata u zoni ispadanja. Torino ima velikih problema sa koronom u svojim redovima jer osim zaraženih igrača koji neće biti dostupni neko vrijeme, nisu mogli trenirati punim kapacitetom pa je pitanje koliko su spremni. Protiv Crotonea neće biti prvog strijelca Belotiia koji se zajedno sa Baselliem, Bremerom, Boungiornom, Linettyem, Nkooulou i Singom bori za koronom.


Iako je Crotone u očajnoj seriji protiv Torina im se pruža jedinstvena prilika da okrene formu. Gosti su desetkovani zbog korone i nedostaje gotovo cijela momčad predvođena Belottiem. Torino je pod novim trenerom napravio neke pomake gdje su nakon 5 remija napokon pobijedili ali pitanje je u kakvom će sastavu i kakvom stanju nastupiti protiv Crotonea. S obzirom na ovu situaciju očekujemo maksimalan angažman domaće momčadi koji će nastojati ostati neporaženi. Očekujemo da će u tom naumu i uspjeti pa je prognoza utakmice azijski hendikep +0.5 na Crotone (1.82 – bet365). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Crotone - Torino Tip Dana