subota, 13. ožujka 2021.

Dijon – Bordeaux Tip Dana

Susret Dijona i Bordeauxa dvoboj je dviju ekipa koje su van forme, duže vrijeme bez pobjede i blizu odnosno u zoni ispadanja. Domaćin Dijon je posljednji sa 15 bodova, 12 bodova manje od sigurne zone. Bordeaux se nalazi na 14. mjestu sa 33 osvojena boda koje su osvojili u prvom dijelu prvenstva.


Dijon je iz kola u kolo sve bliže Ligue 2, sa lakoćom gube susrete i pitanje je da li se mogu izvući iz ove teške situacije. U posljednjem kolu su poraženi kod Bresta, to im je bio deveti uzastopni poraz u svim natjecanjima odnosno 12 utakmica bez pobjede. Posljednju pobjedu ostvarili su krajem prosinca kada su u gostima pobijedili Nimes. Znači u narednih 11 kola osvojili su tek 3 boda pa stoga ne čudi što su prikovani na dnu. Najveći problem im je efikanost, postigli su tek 19 pogodaka u 28 utakmica što je daleko najgore od ostalih ekipa. Na domaćem terenu su postigli tek 4 gola te su jedina ekipa u Ligue 1 bez domaće pobjede. U 14 utakmica na domaćem terenu imaju tek 6 remija i čak 8 poraza. Trenutno imaju niz od 3 uzastopna domaća poraza, bez postignutog gola, a imaju tek jedan postignut gol u zadnjih 10 domaćih susreta. Kod domaćina upitni su tek Kamara i Pape Cheikh Diop.


Bordeaux je u nešto boljoj situaciji što se tiče plasmana ali što se tiče trenutne forme vrlo su blizu Dijona. Bez pobjede su zadnjih 8 utakmica (1 Kup utakmica) dok su u zadnjih 7 kola osvojili samo bod. Trenutno imaju 3 poraza u nizu od kojih su 2 na domaćem terenu a 1 u gostima. U gostima su ukupno ostvarili 4 pobjede, 2 remija i 7 poraza uz 15-19 gol razliku. U gostima također imaju 3 poraza u nizu ali protiv Dijona imaju priliku okrenuti formu u svoju korist. Ipak, moraju popraviti atmosferu u momčadi koja je po riječima kapetana Koscielnya, prosječna. Bordeaux ima potencijala za veće dosege ali moraju ponovno pronaći formu koju su imali u prvom dijelu sezone. Gostima je suspendiran Koscielny dok su ozlijeđeni Bašić, Otavio, Bakwa.


Obje ekipe imaju priliku doći do pobjede nakon dužeg vremena koja je važnija domaćinu jer se nalazi duboko na dnu ljestvice. Dijon ima poveći zaostatak za sigurnom zonom i moraju početi pobjeđivati i čekati padove ostalih konkurenata ukoliko i sljedeće sezone žele igrati u Ligue 1. Iako je u donjem dijelu ljestvice blizu opasne zone, Bordeaux ima dovoljan razmak u odnosu na ugrožene klubove. Bordeaux je kvalitetan tim kojem treba dobar rezultat kako bi se vratili u staru formu. Protiv Dijona imaju odličnu priliku jer je Dijon na domaćem terenu bezopasan i jalov. Bordeaux je neporažen u zadnjih 8 utakmica protiv Dijona, a isto očekujemo i ovom susrete gdje su bliže pobjedi nego domaćin. Očekujemo gostujući uspjeh pa je prognoza utakmice azijski hendikep -0.25 na Bordeaux (1.88 – bet365). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Dijon - Bordeaux Tip Dana