subota, 20. ožujka 2021.

Dijon – Reims Tip Dana

Posljednjeplasirani Dijon na svom stadionu dočekuje Reims u jednoj od malobrojnih šansi da konačno pobjede i krenu van zone ispadanja. Osvojili su samo 15 bodova u 29 utakmica te je sigurna zona udaljena 13 bodova, gotovo isti broj koji su dosad osvojili. Reims se nalazio oko zone ispadanja ali su pronašli formu te se sada nalaze na 13. mjestu sa 35 bodova.


Dijon je u posljednjem kolu poražen od Bordeauxa što im je bio deseti uzastopni poraz, 9 u Ligue 1 te su jedan poraz doživjeli u Kupu. Ove sezone su ostvarili samo dvije pobjede, uz 9 remija i čak 18 poraza. Posljednju pobjedu ostvarili su prije 12 kola kada su savladali Nimes. Obje pobjede Dijon je ostvario u gostima što znači da su ove sezone bez pobjede na domaćem terenu. Kod kuće imaju 6 pobjeda i 9 remija uz 5-21 gol razliku. Dijonov napad je najlošiji u ligi, postigli su tek 20 golova što je neprihvatljivo, pa makar i za trenutno najlošijeg prvoligaša. Niti obrana im nije nešto bolja tj. imaju drugu najgoru obranu u ligi koja je primila 50 pogodaka.


Reims je neporažen u zadnjih 5 utakmica gdje su ostvarili 4 remija i 1 pobjedu. Ipak, remi protiv Lyona ua zadnjem kolu na domaćem terenu mogu računati kao pobjedu jer nije lako izaći neporažen iz dvoboja sa jednom od ponajboljih francuskih momčadi. To im je bio 11 remi u 29 utakmica te samo Nantes ima više neriješenih utakmica (12) od njih. Reims u gostima ima 4 pobjede, 5 remija i 6 poraza uz 23-23 gol razliku. U posljednjih 6 gostovanja ostvarili su 3 pobjede, 1 remi i 2 poraza što nije loše za ekipu koja je bila oko zone ispadanja. Na posljednjem gostovanju pobijedili su Nantes.


Dijon se polako približava točki nakon koje nema povratka. Još uvijek se mogu izvući iz neugodne situacije ali moraju početi pobjeđivati. Reims je konsolidirao svoje redove, izgledaju čvrsto u obrani što im je donijelo niz od 5 utakmica bez poraza. Reims je evidentno u boljoj formi nego ugroženi Dijon koji ne može nikoga pobijediti. Očekujemo da će gosti iskoristiti slabu formu Dijona koja je još uvijek bez domaće pobjede te ostvariti još jednu pobjedu. Tom pobjedom bi se još više odmaknuli od zone ispadanja gdje „caruje“ Dijon. Očekujemo gostujuću pobjedu te je prognoza utakmice azijski hendikep -0.5 na Reims (2.18 – Cloudbet). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Dijon - Reims Tip Dana