četvrtak, 18. ožujka 2021.

Molde – Granada Tip Dana

Uzvratni susret između Moldea i Granade igrati će se u Budimpešti zbog striktnih ograničenja u Norveškoj što se tiče koronavirusa. U prvoj utakmici uspješniji je bio domaći španjolski klub koji je slavio pogocima Moline i Soldada. Pred Norvežanima je težak zadatak ali već su ranije pokazali da znaju iznenaditi pa nas očekuje zanimljiva utakmica.


Iako su izgubili u prvoj utakmici Molde se pokazala kao dobra ekipa, čak i sa igračem manje kojeg su imali zadnjih 20-ak minuta utakmice. U prošloj rundi su neočekivano prošli favorizirani Hoffenheim iznenadivši Nijemce na njihovo terenu i pobijedili rezultatom 2:0. To im je bilo dovoljno s obzirom da je u prvoj utakmici bilo 3:3. Ovo dodatno dobiva na važnosti zbog činjenice da Norvežani još nisu počeli novu natjecateljsku sezonu tako da su utakmice Europa lige, jedine utakmice odigrane od prošlog Božića. Molde je skupinu Europa lige završio na drugom mjestu iza Arsenala a ispred bečkog Rapida i Dundalka. Ove sezone odigrali su 4 utakmice Europa lige na domaćem terenu te imaju dvije pobjede, remi i poraz. U prošloj utakmici crveni karton je dobio Ellingsen kojeg neće biti uz ozlijeđenog Brynhildsen.


Granada uspješno nastavlja svoj put u Europa ligi te su na pragu ulaska u ¼ finale ovog natjecanja. Iako su naglasak stavili na ovo europsko natjecanje uspješni su bili i u domaćem prvenstvu gdje su u posljednjem kolu pobijedili Real Sociedad. Tom pobjedom su došli u gornji dio prvenstvene ljestvice ali što je važnije dobili su još samopouzdanja pred uzvratni susret Europa lige. Skupinu Europa lige završili su na drugom mjestu iza PSV-a a ispred PAOK-a i Ominie. Pravo iznenađenje su priredili u 1/16 finala kada su eliminirali Napoli iz daljnjeg natjecanja. I ovdje su pobijedili na domaćem terenu rezultatom 2:0 te iako su poraženi u Napulju rezultatom 2:1, prošli su dalje zbog ukupnog rezultata. Ove sezone odigrali su 6 utakmica u gostima te imaju 4 pobjede, remi i poraz. Granada ima dosta upitnih igrača tako da je pitanje hoće li nastupiti Eteki, Foulquier, Suarez, Machis, Neva, Milla i Soro.


Iako su najslabiji par u ovoj rundi Europa lige, ne znači da će utakmica biti manje zanimljiva od ostalih. Štoviše, očekujemo uzbudljivu utakmicu gdje će Norvežani tražiti još jednu značajnu pobjedu kojom bi prošli dalje. Granada u želi proći što dalje i naglasak su stavili na ovo natjecanje te se nadaju da će sačuvati prednost iz prve utakmice, kao što je bilo protiv Napolija. Iako su bez natjecateljskog ritma, Molde se pokazala kao dobra ekipa koja se ne predaje olako. Očekujemo da će tako biti i u ovom susretu gdje moraju ići na pobjedu. Očekujemo da će obje ekipe imati svoje prigode koje će iskoristiti te postići najmanje 1 gol. Usto, očekujemo da će za pobjedu biti potrebna 2 pogotka tako da je prognoza utakmice kombinirana oklada da će obje ekipe postići pogodak te da će biti više od 2.5 gola na utakmici (2.24 – Cloudbet). Ulog 3/10. TipBy:dutch.

Molde - Granada Tip Dana