petak, 26. ožujka 2021.

Rusija – Slovenija Tip Dana

U drugom kolu kvalifikacija za SP 2022 Rusija u Sočiju dočekuje Sloveniju. Obje reprezentacije su u prvom kolu zabilježile pobjede s tim da je slovenska daleko vrjednija od ruske. Naime, prije nekoliko dana Slovenija je pobijedila prvog favorita skupine, Hrvatsku, dok je Rusija ima Maltu u prvom kolu.


Rusija je uspješno započela kvalifikacije pobjedom nad Maltom u gostima. Iako je rezultat bio 3:1 Rusi nisu bili toliko uvjerljivi koliko bi trebali protiv slabašnog suparnika kao što je Malta. Vjerojatno su dozirali jer ih čekaju još dvije teške utakmice na samom početku te moraju osvojiti što više bodova prije okršaja sa Hrvatskom. Ovom pobjedom prekinuli su niz od 2 uzastopna poraza koja su doživjeli u Liga naciji koju su odigrali prilično loše. Završili su iza Mađarske ali ispred Srbije i Turske. Time su osigurali ostanak u Ligi B te će u sljedećem izdanju nastojati izboriti Ligu A. Rusija će nastupiti na sljedećem EURO-u gdje su zajedno sa Belgijom izborili završnicu turnira. I ovdje su u skupini sa Belgijom te Finskom i Danskom te će nastojati proći skupinu kao na zadnjem prvenstvu koje se igralo na njihovom terenu. Izbornik Cherchesov neće moći računati na ozlijeđene Džanajeva i Zobnina.


Slovenija je pomalo iznenađujuće otvorila kvalifikacije pobjedom nad favoriziranom Hrvatskom. Uspjeli su se obraniti nakon ranog pogotka te puni pouzdanja dolaze u Rusiju. Neke ova pobjeda i nije iznenadila jer je izbornik Kek vrlo dobar stručnjak koji odlično poznaje hrvatsku reprezentaciju. Čak je bio i kandidat za njenu klupu ali je na kraju izabran aktualni izbornik Dalić. Keke preferira igru baziranu na čvrstoj i neprobojnoj obrani pa ne čudi činjenica da su neporaženi zadnjih 9 utakmica. Pri tome su primili samo 1 gol što dovoljno govori o čvrstini slovenske obrane. Slovenija se nije uspjela kvalificirati na predstojeći EURO završivši iza Poljske, Austrije i S. Makedonije. Nakon neuspjelih kvalifikacije uspješno su odradili Ligu nacija gdje su osvojili skupinu bez poraza protiv Grčke, Kosova i Moldavije. Time su ostvarili plasman u elitni razred ovog natjecanja. Kek nema problema sa ozljedama tako da će nastupiti u najjačem mogućem sastavu.


Očekuje nas zanimljiva utakmica pogotovo nakon slovenske pobjede nad Vatrenima. Time su poslali poruku da su i oni jedan od ozbiljnih kandidata za plasman na SP. Usto, to im je definitivno donijelo još samopouzdanja te će pod svaku cijenu nastojati izbjeći poraz u Rusiji. Rusija nije uvjerljiva poslije SP-a, odigrali su loše Ligu nacija i nekako su rezervirano igrali protiv Malte. Slovenija se u zadnje vrijeme pokazala kao težak protivnik sa čvrstom obranom koju predvode Blažič i Mevlja. Očekujemo da će Slovenija uspjeti neutralizirati ruske igrače, prvenstveno napadače, te da će ostati neporažena na ovom važnom gostovanju. Stoga je prognoza utakmica azijski hendikep +0.5 na Sloveniju (2.18 – Cloudbet). Ulog 3/10. TipBy:dutch.

Rusija - Slovenija Tip Dana