subota, 17. travnja 2021.

Cagliari – Parma Tip Dana

Iznimno važna utakmica za obje ekipe jer se radi o borbi za ostanak. Obje ekipe se nalaze u zoni ispadanja, domaćin Cagliari je na 18. mjestu sa 22 boda, 5 bodova manje od sigurnog Torina koji još ima utakmicu manje. Gosti iz Parme se nalaze mjesto ispod Cagliaria sa 20 bodova te je vrlo važno da ne izgube ovaj susret.


Iako je Cagliari pokazao dobru igru u posljednjem kolu kod Intera, ipak su poraženi što im je četvrti poraz u nizu. Svjetlo na kraju tunela ugledali su kada su bili osvojili 7 bodova iz 3 utakmice ali nakon toga uslijedili su navedeni porazi. Te dvije pobjede što su ostvarili jedine su u posljednja 23 kola gdje su doživjeli čak 15 poraza pa stoga ne čudi ovako loš plasman ove sezone. Na domaćem terenu odigrali su 15 utakmica gdje su ostvarili 3 pobjede, 3 remija i čak 9 poraza uz 15-26 gol razliku. U zadnjih 5 domaćih utakmica ostvarili su tek jednu pobjedu uz 4 poraza. Kod domaćina u ovoj važnoj utakmici neće biti ozlijeđenih Tramonia, Sottila, Cragna i Roga.


Parma je u posljednjem susretu poražena na domaćem terenu protiv Milana. To im je drugi poraz u posljednja 3 kola i oba su doživjeli na domaćem terenu. U gostima su neporaženi zadnja 3 gostovanja gdje su sva 3 susreta remizirali. Posljednju su gostujuću pobjedu ostvarili krajem studenog prošle godine te su u narednih 9 gostovanja osvojili 5 bodova uz 4 poraza. Ukupno je Parma u gostima ostvarila tek jednu spomenutu pobjedu uz 6 remija i 7 poraza uz 19-32 gol razliku. Spadaju među lošije ekipe koje igraju u gostima a od njih je slabiji tek Crotone koji još uvijek nema pobjedu u gostima ove sezone. Osim loše igre i rezultata, Parma će na ovo važno gostovanje iznimno oslabljena jer nedostaju suspendirani Gaglio te ozlijeđeni Conti, Cyprien, Nicolussi Caviglia, Iacoponi, Zirkzee, Hernani i Inglese.


Kao što je već rečeno, iznimno važna utakmica za obje ekipe jer poraženi iz ovog ishoda otpada iz borbe za ostanaka. I ovako imaju preveliki zaostatak za klubovima van zone ispadanja ali pobjednik barem ima neke šanse za ostanak. Iako je posljednji susret završio bez pogodaka, zadnjih nekoliko susreta je bilo postignuto najmanje 3 pogotka. Možda pogotke nećemo vidjeti u takvoj mjeri ali sigurno nas očekuje utakmica puna intenziteta i napetosti. U takvom izdanju očekujemo podosta kartona, u zadnjih 5 međusobnih utakmica bilo je 21 kartona, te očekujemo nešto više od tog prosjeka. Očekujemo napetu utakmicu tako da je prognoza utakmice azijski  over 5 kartona na utakmici (1.83 – bet365). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Cagliari - Parma Tip Dana