srijeda, 12. svibnja 2021.

Bologna – Genoa Tip Dana

Bologna dočekuje Genou u 36. kolu Serie A gdje će gosti tražiti bodove spasa. Iako niti Bologna nije matematički osigurala ostanak, to bi mogli već ovo kolo čak i u slučaju poraza jer se nalaze na 11. mjestu sa 40 bodova. Gosti su na 14. mjestu sa 36 bodova i imaju samo 5 bodova prednosti ispred ugroženog Beneventa.


Bologna je bila na pragu završetka sezone u gornjem dijelu ljestvice ali samo jedna pobjeda u zadnjih 7 kola otežava taj cilj. U tih 7 kola doživjeli su 3 poraza te su osvojili samo 6 bodova od maksimalnih 21. Bez pobjede su zadnje 4 utakmice a zadnja 2 susreta su remizirali. Na domaćem terenu imaju 7 pobjeda, 5 remija i 5 poraza, gol razlika 32-27. U zadnjih 7 domaćih utakmica imaju samo 1 poraz (Inter) čime su pokazali da su pojačali domaću formu. I zadnje dvije domaće utakmice su također završile remijem. Kod domaćina nedostupni su Dominguez, Medel, Santander, Hickey.


Genoa je također ostvarila jednu pobjedu u zadnjih 7 kola odnosno dvije pobjede u posljednjih 14 kola. Poraženi su u posljednja 2 susreta čime su se doveli u situaciju da moraju osvojiti najmanje 4 boda u naredna 3 kola kako bi bili sigurni. U sljedećem kolu igraju protiv Atalante tako da će odluka vjerojatno pasti u zadnjem kolu protiv Cagliaria. Ali da bi došli u povoljan položaj moraju ostvariti dobar rezultat protiv Bologne. Genoa u gostima ima 3 pobjede, 5 remija i 9 poraza uz 15-28 gol razliku. U zadnjih 7 gostovanja nisu imali sreće sa rasporedom tako da su doživjeli čak 5 poraza i osvojili samo 4 boda. Poraženi su na zadnja 3 gostovanja kada su gostovali kod Juventusa, Milana i Lazia. Gostima nedostaju Biraschi, Criscito i Pellegrini Lu.


Bologna je samo jednom u posljednjih 8 sezona završila u gornjem dijelu ljestvice i to im je jedini motiv do kraja prvenstva. S druge strane, Genoa se bori za ostanak te će zasigurno biti motiviraniji od domaćina. Posljednji međusobni dvoboji idu na stranu Genoe gdje je neporažena posljednjih 5 dvoboja gdje su u zadnja 2 zabilježili pobjede. Isto očekujemo i u ovom dvoboju jer su bodovi dovoljan razloga za još agresivniji pristup. Očekujemo gostujuću pobjedu ali prognozu ćemo postaviti opreznije u vidu azijskog hendikep 0 (2.18 – unibet) na Genou gdje u slučaju remija imamo povrat uloga. Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Bologna - Genoa Tip Dana