nedjelja, 16. svibnja 2021.

Fiorentina – Napoli Tip Dana

Prva nedjeljna utakmica igra se u Firenci gdje Fiorentina dočekuje Napoli u 37. kolu Serie A. Domaćin je dobrom serijom rezultata u posljednje vrijeme došao do 13. mjesta sa 39 bodova čime su osigurali ostanak. Napoli je na pragu osiguravanja nove sezone Lige prvaka, trenutno su na petom mjestu sa 73 boda i imaju samo 2 boda manje od Milana i Juventusa.


Fiorentinina još jedna razočaravajuća sezona bliži se kraju i polažu nade u novi početak. Fiorentina je serijom od 5 kola bez poraza gdje su osvojili 9 bodova osigurala ostanak ali daleko je to od njihovih ciljeva i plasmana među klubove koji se natječu u europskim natjecanjima. U prošlom kolu su remizirali kod Cagliaria što im je vjerojatno bila najgora utakmica sezone. Kolo ranije su na domaćem terenu pobijedili Lazio tako da sada imaju dvije utakmice u nizu bez primljenog pogotka. Fiorentina na domaćem terenu ima po 6 pobjeda, remija i poraza uz 25-23 gol razliku. U zadnje dvije domaće utakmice odigrali su vrlo dobro gdje su prvo remizirali sa Juventusom a zatim pobijedili Lazio. Domaćin nema problema sa izostancima a upitan je tek nastup Dragowskog.


Napoli nastavlja svoj pohod na Ligu prvaka sa realnim šansama za ostvarivanje istog. Još su samo dvije utakmice do kraja te moraju ostvariti dvije pobjede kako bi to potvrdili. Napoli je pojačao ofenzivu pred kraj prvenstva, poraženi su tek jedno u zadnjih 14 kola. Ostvarili su 10 pobjeda u tom periodu, i to visokih pobjeda, gdje su napadači vrlo dobro izvršavaju svoje dužnosti. U posljednjih 10 utakmica postigli su čak 27 pogodaka a dobru pucačku formu potvrdili su u posljednja 2 kola gdje su postigli čak 9 golova. U gostima je Napoli ostvario 11 pobjeda, 1 remi i 6 poraza uz 34-21 gol razliku. U posljednjih 6 gostovanja imaju 5 pobjeda i jedan poraz gdje u čak 4 utakmice nisu primili pogodak. Trenutno imaju 3 gostujuće pobjede u nizu uz 8-1 gol razliku. Napoli će protiv Fiorentina igrati bez Ghoulama, Koulibalya, Maksimovića i Lobotke.


Pred Napolijem su dvije važne utakmice od kojih je teža ovo gostovanje kod Fiorentine. Domaćin je pokazao poboljšanje forme te serijom dobrih rezultata došao do sigurne zone. Napoliju igra samo pobjeda, a kako igraju u posljednje vrijeme gdje postižu pogotke sa lakoćom, možemo i očekivati takav ishod. Napoli je postigao najmanje 2 pogotka u zadnja 3 gostovanja te očekujemo da će nastaviti u istom ritmu. Fiorentina će također igrati agresivno kao u nekim proteklim utakmicama, tako da možemo očekivati pogotke sa obje strane. To će nam i biti prognoza utakmice u vidu kombinirane oklade gdje će obje ekipe postići gol te da će biti više od 2.5 gola na utakmici (2.02 – Cloudbet). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Fiorentina - Napoli Tip Dana