subota, 22. svibnja 2021.

Huesca – Valencia Tip Dana

U posljednjem kolu LaLige imamo nekoliko zanimljivih utakmica gdje je u fokusu, naravno, borba za naslov između dva madridska kluba. Međutim, na drugom kraju ljestvice odvija se borba za ostanak gdje je od protagonista Huesca. Huesca u posljednjem kolu dočekuje Valenciju gdje mora ići na pobjedu kako bi osigurali ostanak. Domaćin se trenutno nalazi na 17. mjestu sa 33 boda, imaju isti broj bodova kao i Elche. Valencia se nalazi na 13. mjestu sa 42 boda, prilično sigurni od zone ispadanja.


Iako su ostvarili tek dvije pobjede u zadnjih 7 kola gdje su doživjeli čak 5 poraza, Huesca još uvijek ima sve u svojim rukama. Ukoliko pobijede Valenciju osigurali su ostanak dok u slučaju ostalih rezultat moraju gledati utakmice izravnih konkurenata Elchea i Valladolida. Huesca će se morati pouzdati u svoju domaćinsku formu jer su u posljednjih 5 domaćih utakmica doživjeli tek 1 poraz uz 3 pobjede i remi. Imaju dvije pobjede u nizu na domaćem terenu i treća bi im donijela ostanak u LaLigi. U posljednjem kolu su poraženi kod Betisa dok su u posljednjoj domaćoj utakmici pobijedili Athletic. Huesca će protiv Valencije imati podosta izostanaka, suspendirani su Galan i Escriche dok su ozlijeđeni Insua, Valderrama, Luisinho i Valera.


Iako imaju dvije pobjede u zadnja 3 kola, to su im i jedine pobjede za zadnjih 9 kola. U tom periodu doživjeli su još 4 poraza a 3 utakmice su odigrali neriješeno. Zadnjih 6 pobjeda koje su ostvarile bile su na domaćem terenu što govori da su bez gostujuće pobjede od početka siječnja. Valencia je najgori domaćin, ostvarili su tek dvije pobjede u 18 gostujućih utakmica uz 5 remija i čak 11 poraza, gol razlika 16-30. Bez pobjedu u gostima su 9 utakmica gdje su doživjeli čak 7 poraza, a na 4 utakmice nisu postigli niti pogodak. Trenutno imaju dva poraza u nizu i mogli bi još jednim porazom dodatno pogoršati ovu statistiku. Olakotna je okolnost da nemaju izostanaka pa će igrati u najjačem sastavu.


Huesca ima odličnu priliku za osiguravanje prvoligaškog statusa jer se Valencia ne snalazi u gostima. Za domaće je računica jasna, ukoliko pobijede ostaju sigurno u LaLigi, sve ostalo smanjuje šanse za ostanak. Huesca je dobro igrala kod kuće te očekujemo da će iskoristiti domaći teren kako bi došli do važne pobjede. Očekujemo da će se upaliti instinkt za preživljavanje te da će dati i više nego što mogu i znaju. Očekujemo domaću pobjedu te je prognoza utakmice azijski hendikep -0.5 na Huescu (1.71 – Cloudbet). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Huesca - Valencia Tip Dana