nedjelja, 9. svibnja 2021.

Metz – Nimes Tip Dana

U 36. kolu Ligue 1 Metz na domaćem terenu dočekuje davljenik Nimes. Domaćin je na sigurnom 9. mjestu sa 46 bodova gdje su sigurni za ostanak ali i predaleko za uključivanje u borbu za Europa ligu. S druge strane, Nimes je pretposljednja momčad prvenstva sa 32 boda, imaju 6 bodova manje od sigurne zone i moraju ići na pobjedu.


Možemo reći da je Metz već na godišnjem odmoru jer tako i pokazuju rezultati. Iako su u posljednjoj utakmici pobijedili posljednji Dijon rezultatom 5:1, to im je jedina pobjeda u posljednjih 8 kola. U tom periodu doživjeli su čak 5 poraza te osvojili samo 5 bodova. Zahvaljujući dobrim igrama i rezultatima do kraja veljače nisu u opasnoj zoni ali mogli bi bar kraj sezone odigrati na boljem nivou. Metz na domaćem terenu ima 5 pobjeda, 4 remija i 8 poraza uz 18-22 gol razliku. Međutim, Metz je bez pobjede kod kuće zadnjih 6 domaćih utakmica gdje imaju čak 5 poraza u nizu koji još uvijek traje. Domaćin će igrati protiv Nimesa bez ozlijeđenih Cabita, Tchimbembea, Pajota i Nguettea.


Iako je Nimes proigrao od sredine veljače i vrijedno skupljao bodove još uvijek se nalaze u zoni ispadanja. Bez pobjede su zadnjih 5 kola gdje su osvojili tek 3 boda dok su u zadnjih 12 kola ostvarili 4 pobjeda, 5 remija i 3 poraza. Nekada su imali 3 uzastopna poraza dok su ova 3 doživjeli u skoro 3 mjeseca. Vidi se napredak u njihovoj igri i rezultatima ali možda je malo prekasno jer imaju 6 bodova  manje od Lorienta. Nimes je u gostima osvojio više bodova nego na domaćem terenu tako da to vidimo kao prednost gostujuće momčadi. U zadnjih 5 gostovanja imaju po dvije pobjede i poraze te 1 remi. Kod gostiju ozlijeđeni su Martinez i Diaza dok su upitni Despres i Ferhat.


Međusobni susreti ovih dviju momčadi bili su približno izjednačeni sa puno pogodaka. Možda ćemo gledati sličan scenarij i u ovoj utakmici jer se im trenutne forme na gotovo istim razinama. Laganu prednost ćemo ipak dati gostima koji se bore za ostanak dok su domaćini totalno nemotivirani za nastavak prvenstva. Usto, Nimes se dobro snalazi u gostima dok Metz nije pobijedio zadnjih 6 domaćih utakmica a imaju 5 poraza u nizu. Očekujemo da će gosti iskoristiti slabu domaću formu Metza i iznenaditi ih na njihov terenu te nanijeti im još jedan poraz. Ovom vrijednom pobjedom ostali bi u igra za ostanak što bi rješavali u posljednja 2 kola. Očekujemo gostujući uspjeh ali okladu ćemo postaviti nešto sigurnije odnosno azijski hendikep 0 (1.89 – bet365) na Nimes gdje se u slučaju remija ulog vraća. Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Metz - Nimes Tip Dana