nedjelja, 23. svibnja 2021.

Rennes – Nimes Tip Dana

U posljednjem 38. kolu Lige Rennes na svom stadionu traži pobjedu kojom bi mogao ostvariti nastup u Konferencijskoj ligi. Dočekuju pretposljednji Nimes koji je već ranije ispao u niži rang tako da vjeruju da mogu doći do uvjerljive pobjede. Domaćin Rennes nalazi se na 7. mjestu sa 55 bodova, imaju bod manje od Lensa dok je Nimes na 19. mjestu sa 35 bodova bez ikakve šanse za popravak plasmana.


Rennes je prošle sezone završio na trećem mjestu i izborio povijesni premijerni nastup u Ligi prvaka. Ove godine su očekivanja još malo narasla ali ih Rennes nije ispunio tako da se sada bore za Konferencijsku ligu. Serija od 9 utakmica bez pobjede u svim natjecanjima presudila je tadašnjem treneru Stephena kojeg je naslijedio Genesio. Genesio je dobro krenio sa 5 pobjeda  remijem ali u posljednja 3 kola osvojili su samo 1 bod čime su propustili priliku za ulazak, možda čak i Europa ligu. Rennes na domaćem terenu ima 8 pobjeda, 4 remija i 6 poraza uz uz 24-21 gol razliku. Zadnje 4 domaće utakmice su odigrali prilično uvjerljivo gdje su osvojili 10 od maksimalnih 12 bodova. U posljednje kolu ulaze bez suspendiranih Da Silve i Taita dok je ozlijeđen Martin.


Nimes se vraća u Ligue 2 što im vjerojatno neće previše zabrinjavati jer su upoznati sa takvim stanjem unazad nekoliko godina. I dok su se prošle sezone spasili, ove su bili nekonstantni i nisu uspjeli ostvariti povoljan rezultat. U posljednjih 7 utakmica ostvarili su tek 1 pobjedu i osvojili 6 bodova. Veliki problem im je zadavala obrana koja tek u jednoj prvenstvenoj utakmici u zadnja 3 mjeseca nije primila pogodak. Općenito, ove sezone su primili čak 69 golova i tek je posljednji Dijon primio 4 gola više, što dovoljno govori o propusnosti gostujuće momčadi. Nimes je u gostima bio uspješniji nego na domaćem terenu, ostvarili su 6 pobjeda, 3 remija i 9 poraza uz 18-30 gol razliku. Ni to im nije pomoglo u ostvarenju boljeg plasmana iako u zadnjih 6 gostovanja imaju 3 pobjede i osvojili su 10 bodova. Nimes će  zadnje kolo oslabljen jer su ozlijeđeni Miguel, Benrahou, Briancon, Paquiez, Ferhat, Deaux, Alakouchi Fomba.


Iako Nimes dobro igra u gostima, teško da mogu ostvariti povoljan rezultat kod Rennesa. Domaćin ima još neke šanse za Konferencijsku ligu što će im biti dodatni moti u ovoj utakmici. Očekujemo da će Rennes protiv porozne Nimesove obrane ostvariti još jednu pobjedu kojom će zaključiti ovu sezonu. Domaćin će igrati protiv eliminiranog Nimesa koji ne uspijeva zadržati dobru igru kroz nekoliko kola. Očekujemo pobjedu kvalitetnije ekipa pa je prognoza azijski hendikep -1.5 na Rennes (1.79 – unibet). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Rennes - Nimes Tip Dana