nedjelja, 16. svibnja 2021.

Tottenham – Wolverhampton Tip Dana

Tottenham u 36. kolu Premier League dočekuje Wolverhampton gdje će tražiti pobjedu kojom bi ostali u konkurenciji za Europa ligu. Domaćin se nalazi na 7. mjestu sa 56 bodova, imaju 4 boda manje od Liverpoola koji drži mjesto što vodi u Europa ligu. Wolverhampton je došao do 12. mjesta sa 45 bodova te se nada kako bi prošli u gornji dio momčadi.


Iako još uvijek ima matematičke šanse za plasman među prva 4 kluba Premier League, Tottenham je bliži Europa ligi jer trenutni zaostatak za Chelsea iznosi velikih 8 bodova. Zaostatak za Liverpoolom je 4 boda pa je realnija šansa da će se boriti za mjesto koje vodi u ovo natjecanje. Nakon imenovanja Masona za privremenog trenera poslije odlaska Mournha, momčad je osvojila 6 bodova u 3 utakmice. Dobro su krenuli sa pobjedama Southamptona i Sheffield Utd. ali su poraženi u finalu Liga kupa protiv Man. Citya. U posljednjem kolu poraženi su kod Leedsa te prokazali sve slabosti koje ima ova londonska momčad. Na domaćem terenu igraju solidno, imaju 9 pobjeda, 3 remija i 5 poraza, gol razlika 32-18. Tottenham je poboljšao domaću formu jer u posljednjih 6 domaćih utakmica imaju 5 pobjeda i samo 1 poraz (Man. Utd). Nemaju većih izostanka, ozlijeđen je tek Davies pa možemo očekivati nastavak dobre domaće forme.


Wolverhampton se nalazi blizu gornjeg dijela što će im zasigurno biti cilj do kraja sezone. Sigurni su u ostanak tako mogu igrati poprilično opušteno do kraja sezone i zagorčati nekome sezonu, kao što su u prilici Tottenhamu. Odigrali su dobro zadnjih nekoliko utakmica gdje su osvojili 10 bodova od 15 maksimalnih. Ostvarili su i 3 pobjede što su prethodno ranije ostvarili u 17 kola. Možemo reći da korektno odigravaju samu završnicu te da će biti nezgodan protivnik u zadnja 3 kola. Wolverhampton u gostima ima 5 pobjeda, 5 remija i 7 poraza uz 15-24 gol razliku. U zadnjih 6 gostovanja doživjeli su samo 1 poraz ostvarivši dvije pobjede i 3 remija. Neporaženi su zadnja 3 gostovanja ali treba napomenu da su dvije utakmice igrali sa klubovima koji se bore za ostanaka (Fulham, WBA).Gosti će igrati bez svog najboljeg strijelca Jimeneza dok su još ozlijeđeni Neto, Jonny a upitan je Marcal.


Tottenham ima odličnu priliku poboljšati domaću formu gdje nižu pobjede jer igraju protiv opuštenog i demotiviranoh protivnika. Ali i takav opušteni Wolverhampton može uzrokovati probleme jer imaju samo 1 poraz u zadnjih nekoliko gostovanja. Tottenham se bori za Europa ligu te očekujemo da će opravdati ulogu favorita koje mu kladionice potvrđuje. Očekujemo uvjerljivu pobjedu domaćina te je prognoza azijski hendikep -1 na Spurse (2.00 – Cloudbet). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Tottenham - Wolverhampton Tip Dana