srijeda, 16. lipnja 2021.

Italija – Švicarska Tip Dana

Drugu utakmicu skupine u drugoj rundi igraju Italija i Švicarska. Talijani će sve utakmice igrati na rimskom Olimpicu dok će Švicarci svoj posljednji susret opet igrati u Bakuu. Italija je pobijedila Tursku u prvom kolu dok je Švicarska remizirala sa Walesom.


Talijani su impresionirali javnost i navijače izvedbom protiv Turske gdje su pokazali koliko su ubojiti. Utakmica je završila rezultatom 3:0 gdje je u prvom planu bila napadačka trojka koja je postigla gotovo sve golove. Talijanski niz bez poraza se i dalje nastavlja, ovo im je deveta uzastopna pobjeda i to bez primljenog pogotka, odnosno 28. utakmica bez poraza. To ih svrstava među najuže favorite za osvajanje naslova prvaka, a nakon nastupa u prvom kolu, mnogi će potvrditi da su uz Belgijce i Francuze pokazali najbolji nogomet. Očekuje se da Mancini neće previše mijenjati pobjedničku momčad, i dalje je upitan Verratti koji se oporavlja od ozljede dok je moguće da Florenzia, koji se žalio na ozljedu, zamijeni Di Lorenzom. Međutim, Talijani su i dalje jaki, napadačka trojka predvođena Insigneom, Immobileom i Berardiem će „terorizirati“ švicarsku obranu dok Chiellini i Bonucci zajedno sa Donnarummom nastojati još jednu utakmicu završiti bez pogotka.


Švicarska je u prvom ogledu remizirala sa Walesom rezultatom 1:1. Bio je to pomalo razočaravajući remi jer su bili bolja momčad u tom ogledu sa više izglednih prilika. Posebno je zapažen bio strijelac Embolo koji je imao dobar nastup i nada se da će isto ponoviti protiv Talijana. Međutim, biti će ovo drukčija utakmica nego u prvom kolu gdje će posjed lopte ići na stranu Talijana. Stoga treba vidjeti koliko će se Švicarci zadržati u posljednjoj trećini talijanskog prostora i zaprijetiti vrataru talijanske reprezentacije. Švicarska je također imala dobar niz pobjeda (6) prije ovog remija a ukupno su neporaženi 8 utakmica. Za prolaz biti će im ključna utakmica protiv Turske gdje će tražiti pobjedu. Petković nema problema sa ozljedama te je pretpostavka da će nastupiti u istom sastavu kao i protiv Walesa.


Očekujemo da će Italija nastaviti sa dobrim izdanjima gdje će prvenstveno tražiti novu pobjedu. Vjerojatno će i protiv Švicaraca kontrolirati sredinu, time i posjed lopte, tako da će ubojita napadačka trojka imati više prilika za postizanje pogodaka. Švicarci su ozbiljna ekipa koja je spremna iznenaditi ali će svoj prolaz, vjerojatno, tražiti u posljednjem kolu. Očekujemo još jednu pobjedu Italije, puno prilika sa boje strane ali više sa talijanske. U takvom raspoloženju očekujemo i pogotke tako da je prognoza utakmice kombinirana oklada (3.00 – bet365) u vidu pobjede Italije te da će biti postignuto više od 2 gola na utakmici. Ulog 2/10. TipBy:dutch.

Italija - Švicarska Tip Dana