ponedjeljak, 14. lipnja 2021.

Španjolska – Švedska Tip Dana

Trostruki europski prvaci Španjolci u lovu su na 4. titulu iako ne spadaju u najuži krug kandidata. Premijernu utakmicu na EURO-u igraju protiv čvrste Švedske koja tražiti prolaz skupine. U skupini sa ove dvije reprezentacije su još Poljska i Slovačka. Obje reprezentacije imale su problema u pripremama jer su se borili sa probojem korona virusa u njihove redove.


Zbog pozitivnih Sergia Busquetsa i Diega Llorentea, Španjolci su za svaki slučaj pripremili pričuvni sastav ali za tim, srećom za njih, nije bilo potrebno. Ova 2 igrača će zasigurno propustiti uvodnu utakmicu a moguće je da će tako biti i kroz utakmice u skupini. Španjolska je prilično uvjerljivo prošla skupinu kvalifikacija za ovaj EURO gdje su sa 8 pobjeda i 2 remija bili ispred Skandinavaca Šveđana i Norvežana, Rumunjske, Farskih otoka i Malte. Nadalje, uspješno su igrali Ligu nacija gdje su prošli u polufinale i sraz sa Italijom. U tom natjecanju doživjeli su samo 1 poraz što im je jedini poraz u posljednje 3 godine od kada je na klupi aktualni izbornik Luis Enrique. Španjolska je dobro izbalansirana momčad, imaju kvalitetu iako nema nekih zvučnijih imena kao što su Sergio Ramos ili Picque. Sredinu će predvoditi Rodri, Thiago i Koke dok će napadati Moreno a iz pozadine F. Torres i M. Llorente. Odigrali su dvije pripremne utakmice gdje su remizirali sa Portugalom i pobijedili Litvu.


Švedska je također ostala bez 2 važna igrača, Kuluševskog i Svanberga, koji će propustiti utakmicu protiv Španjolske. Šveđani su bili tražili da se Španjolci udalje sa prvenstva nakon pozitivnih nalaza ali kada su dobili i vlastite zaražene igrače, promijenili su priču. Nakon što su prije 3 godine na SP-u došli do ¼ finala, zasigurno ne bi imali išta protiv da ponove taj rezultat. Naime, iako su nastupali na zadnjih 6 europskih prvenstava, na zadnja 3 nastupe su okončali već u skupini. Kao što je rečeno ranije, igrali su u istoj kvalifikacijskoj skupini sa Španjolcima gdje su zauzeli drugo mjesto. No, Šveđani i Španjolci su u istoj kvalifikacijskoj skupini i za SP gdje se očekuje nastavak njihovih okršaja. Bez Kuluševskog, ali i Zlatana Ibrahimovića, Šveđane će predvoditi Fosberg, važan igrač njemačkog Leipziga. U obrani su Jansson i Lindelof, Forsbergu će pomagati Ekdal i Larsson dok su u napadu Isak i Quaison. U pripremi za EURO odigrali su dvije pripremne utakmice, pobijedili su obje u ogledima sa Finskom i Armenijom.


Iako je Španjolska jedan od favorita za osvajanja turnira, pripreme nisu tekle kao što su htjeli. Imali su proboj korone u svoje redove, kao i Šveđani, što je zasigurno djelovalo na obje momčadi. Očekujemo da će čvrsti Šveđani uspjeti zaustaviti španjolske napade u prvoj utakmici skupine koje su obično više opreznije nego ostale. Pozitivan rezultat je važan za obje ekipe tako da ne očekujemo previše rizika u ijednoj momčadi. Vjerujemo da Švedska može barem do boda ili minimalnog poraza da bi prognoza azijski hendikep +1.5 (1.80 – Cloudbet) na Šveđane bila dobitna. Ulog 3/10. TipBy:dutch.

Španjolska - Švedska Tip Dana