četvrtak, 17. lipnja 2021.

Ukrajina – Sj. Makedonija Tip Dana

Skupinu C drugog kola otvaraju dvije poražene ekipe, Ukrajina i Sj. Makedonija. Ukrajina je u najuzbudljivijoj utakmici prvog kola poražena od Nizozemske dok je Sj. Makedonije poražena od Austrije. Ovo je važna utakmica za obje ekipe jer se poraženi vjerojatno oprašta od turnira.


Ukrajina je odigrala uzbudljivu utakmicu protiv domaćina Nizozemaca gdje su pokazali karakter i vratili se iz rezultatskog minusa. Uspjeli su izjednačiti ali su pogreškom primili treći gol i upisali prvi poraz na turniru. Odigrali su dobru utakmicu ali sa puno pogrešaka koje su Nizozemci kažnjavali. Najviše problema imali su u zadnjoj liniji dok je na golu bio nesiguran Bushchan. Najviše su pokazali u napadu gdje su ordinirali Yaremchuk i Yarmolenko. Ukrajina je ovim porazom prekinula niz od 6 utakmica bez poraza među kojima je i remi sa svjetskim prvacima Francuzima u kvalifikacijama za SP. Ukrajina će protiv Makedonaca vjerojatno nastupiti bez Zubkova koji je pokupio ozljedu protiv Nizozemaca. Još su moguće neke promjene u momčadi jer žele ostvariti prvu pobjedu na turniru i održati nade za prolazak skupine.


Makedonci su debitanti na velikim natjecanjima i dobro su se pokazali u premijernoj utakmici. Iako su izgubili od Austrijanaca imali su neke prigode, od kojih su jednu pretvorili u pogodak. Istina, to je više plod pogreške austrijske obrani ali ne treba umanjivati pogodak veterana Pandeva. Iako nemaju neke velike zvijezde, makedonsku momčad krasti timski duh što ih je dovelo do finalnog turnira. Makodonija se pokazala kao nezgodna ekipa koja je sposobna iznenaditi. To se dogodilo Njemačkoj koja je poražena na domaćem terenu od Makedonaca u sklopu kvalifikacija za SP. Najveći problem ove makedonske momčadi je neiskustvo igranja velikih turnira te bi mogli „izgoriti“ od prevelike želje. Makedonci neće previše mijenjati u momčadi, ostaju pri svojoj formaciji gdje će svoje prilike tražiti iz kontranapada.


Ovo je važna utakmica pogotovo za Makedonce jer ih u posljednjem kolu očekuje najjača ekipa skupine. Ukrajinci su već odigrali sa favoriziranim Nizozemcima te im preostaje da protiv Austrije i Makedonije potvrde prolazak. Ukrajina je pokazala dobre igre u kvalifikacijama, kako za EURO tako i SP, te očekujemo da će ponoviti takva izdanja. Ukrajina dobro izgleda napadački te još kad im se pridruži Atalantim Malinovsky, Ukrajina će biti vrlo opasna. Očekujemo pobjedu Ukrajinaca protiv debitanata Makedonaca, imaju više iskustva te očekujemo rutiniranu pobjedu. Prognoza utakmice je azijskihendikep -0.75 na Ukrajinu (1.94 – bet365). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Ukrajina - Sj. Makedonija Tip Dana